Médiamegjelenések

Médiamegjelenések

Itt gyűjtjük össze a falunkról, vagy lakóiról megjelent újságcikkeket, híradásokat.  Amennyiben Ön talál olyan cikket esetleg videót rólunk, ami a gyűjteményben még nem szerepel, kérjük küldje el nekünk a kapcsolat menüpontban található e-mail címre, köszönjük! 

Gyönyörű, drón felvételekkel tarkított videó készült a Palóc Világtalálkozóról, Solczi Levente munkája a  linkre kattintva nézhető! 


Idén is találkoztak a jó palócok! 

Cserháthalápon gyűlt össze a földkerekség palócsága

Cserháthaláp becsülettel felkészült a palócok fogadására. Tárultak a porták kapui, "isten hozott" feliratokat olvashattunk a kanyargós főutca házainál. A falu szélén lévő tágas rétre összpontosult a programok java része. Itt volt a hatalmas szabadtéri színpad, ahol egymás után léptek fel a különböző hagyományőrző csoportok, énekesek, táncosok. 

A cikket tovább olvashatja az alábbi linken:

https://www.nool.hu/?post_type=enews_article&p=2312145

Hazalátogattak a palócországba


Cserháthalápon tartották, a sorrendben V. Palóc Világtalálkozót. Ezeken a találkozási alkalmakon a kupuszinaiak rendszeresen résztvesznek. Fellépnek a néptánccsoportok, Toldi István, a Népművészet Mestere, Palócország Örökös Mesemondója és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Karjcárka népdalkórusa. Ez utóbbi csoport az idén elnyerte a Találkozó Kékpántlika díját.

Dubac Éva és Limburger Georgina fotóriportja: