Itt a farsang áll a bál.......

2019.02.14

 Február 9-én immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a farsangi mulatság. Idén rekord számú résztvevő volt a rendezvényen. Közel 110-en jelentek meg a falu Művelődési házában, a beöltözöttek száma is évről évre egyre több, szombaton mintegy 50 jelmezes felvonuló volt. Kreatív jelmezeket láthattunk, volt páva, Popeye és neje, pizza és szelete, pókember, nővérke, papok és apácák, gésák és még sorolhatnám. A legkreatívabb maskarákat tortával díjaztuk csoportos, egyéni és gyermek kategóriában. A három fős zsűrinek nem volt könnyű választani a jobbnál jobb jelmezek közül.

Nyugdíjas csoportunk idén is vidám műsorral készült a közönségnek, ezzel elütve az időt, míg a zsűri tagok megszavazták a nyerteseket.

A győztesek kihirdetése után a méltán népszerű tombola húzás következett, amit Dócs Dávid polgármester úr vezényelt le. Nagy izgalom lett úrrá a tömegen, természetesen mindenki nyerni szeretett volna a maga szerencse számával. Hála istennek a rengeteg nyeremény jóvoltából szép számmal nyertek a vendégeink. Ebben az évben rengeteg támogatót sikerült magunk mellé állítani, igazán értékes felajánlások voltak. Több mint 100 értéktárgy volt, amit kisorsoltunk, volt közte masszázs-, műköröm-, fodrász-, szolárium utalvány, műszaki cikk, kézműves termékek, könyv, képek, játékok, sajtok, konyhai eszközök, alkoholos italok és még sok sok egyéb színvonalas tárgy.

Ezúton is nagyon köszönjük minden kedves felajánlónak a támogatást a rendezvényünkre.

Az esti bulin mindenki jól érezte magát, ettek, ittak és táncoltak a kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt. A zenész nem hagyta unatkozni a lelkes vendégsereget, egészen hajnalig húzta a talpalávalót. Persze voltak olyanok is, akik beszélgettek ritkán látott ismerőssel, vagy egy régi gyerekkori baráttal. Mindenki megtalálta az ízlésének való szórakozást.

Farsanghoz illően az esti mulatságot megelőzve, a falu asszonyai délelőtt hagyományos szalagos fánkot sütöttek, amit a vendégsereg lelkesen fogyasztott.

Pénteken délután a terítés és a díszítés volt a fő tevékenység, készültek lufi bohócok, névkártyák és egyéb farsangi hangulatú kellékek.

A gyerekekkel egy hétköznap délután álarcokat készítettünk a kézműves foglalkozás keretén belül. Így jó hangulatban, kellemes társaságban készíthették el a jelmezükhöz illő maszkjukat.

Ha már télűző hónap, akkor móka és kacagás. Február 22-én a gyerekeké a főszerep. Csemetéink már lelkesen készülnek az óvodai farsangi bálra. Már minden gyermek tudja minek öltözik, közös tűztáncot tanulnak, amit közönségnek adnak elő. Idei újítás, hogy a gyermekek szülei is készülnek egy paródiával. Lesz zsákba macska, szalagos fánk, zene és tánc.

Igazán sikeres rendezvényen vagyunk túl, egy vidám mulatságot sikerült összehozni közös erővel a falu apraja nagyjának. Reméljük jövőre hasonlóan kellemes élményekkel tudjuk gazdagítani a kis falunk lakóit.